Tällä viikolla oli kahdellakin tapaa ekojen valtuustokertojen paikka - tiistaina olin Iitin kunnanvaltuustossa ensimmäistä kertaa varsinaisena valtuutettuna paikalla ja torstaina ja perjantaina oli vuorossa Tekniikan akateemisten valtuuston järjestäytymiskokous Helsingissä.

TEK:n valtuuston kokous alkoi järjestöesittelyllä. Toiminnanjohtaja Heikki Kauppi avasi tilaisuuden lounaan jälkeen yleisluontoisella avauksella, jonka jälkeen kierrettiin eri pisteissä kuuntelemassa esittelyä tek:n eri toiminnoista ja palveluista. Tarjolla oli neljä eri aiheista esittelyä, joista kolmessa kävin - yksi jäi väliin, koska kahvihammasta kolotti sen verran, että piti karata kofeiinia tankkaamaan. Esittelyn jälkeen oli hallituksen pj-ehdokas Marjo Matikainen-Kahlström tentattavana. Sen jälkeen Heikki Kauppi oli jo avaamassa valtuuston kokousta, kunnes joku hoksasi kertoa, että oikeastaan se kokous on vasta perjantaina... Muut poistuivat ryhmäkokouksiinsa, itse lähdin oman yhden hengen ryhmäni kanssa lenkille. Hienot oli maisemat ja juoksukin kulki pitkästä aikaa hyvin! Ennen päivällistä ennätin käydä vielä salillakin. Ilta meni päivällisellä. Välillä laulettiin teekkarilaulujakin ja torvimusiikkiakin oli tarjolla.

14906543337_1f6a81352f.jpg

Perjantaina aamusta alkoi varsinainen kokous. Ehkä jännittävintä oli sähköinen äänestyskapula - Iitin valtuustossa äänestellään ihan perinteiseen malliin. :) Kokous eteni varsin rivakasti, kun henkilövalinnat oli kaikki jo etukäteen sovittu. Puheenjohtaja katkaisi silti kokouksen siinä kohtaa, missä se esityslistan mukaan oli tarkoitus katkaista ja ilmoitti, että varsinainen kokous jatkuu klo 14:30... Vaatimattomat 3,5 tuntia myöhemmin siis! Totesin hetken tilannetta ihmeteltyäni, että kiitos ja näkemiin tämä oli nyt tässä. Päälimmäiseksi jäi tunne, että kovin tehokkaasti tämä valtuusto ei työskentele, jos kokouksen ovat aina 2-päiväisiä ja tahti on tämä! Harmitti, että olin tämän takia ottanut kaksi päivää palkatonta vapaata töistä...

Olisin kaivannut myös enenmmän selvennystä ihan käytännön valtuustotyöskentelyyn ja luottamushenkilöorganisaatioon - että mitä niitä valiokuntia nyt onkaan, miten usein kokoontuvat ja missä jne.

15093092725_3ac4a5db28.jpg