Tällä viikolla olen lenkkeillyt parina iltana kylällä ja lykkinyt vaalimainosta ihmisten postilaatikkoon. En tiedä, että voiko sillä kenenkään äänestyspäätökseen vaikuttaa, mutta koska en lehtimainoksia laita, niin tuleepahan tunne, että jotain on kuitenkin tehty mainostamisen suhteen. Ja tulee samalla tehtyä iltalenkki.
Keskiviikkona kävin tutustumassa Tillolan kouluun avoimien ovien illassa. Rehtori esitteli koulussa toimivaa integraatiota ja vapaasti sai kierrellä luokkia ja tiloja katselemassa sekä jututtaa vanhempia ja opettajia. Hyvä tilaisuus kaikin puolin. Vaikka en tuota meidän "suurkoulua" eli Kausalan koulua mitenkään valtavana kouluna pidä, niin olihan tuollaisessa kyläkoulussa ihan omanlainen tunnelmansa ja ympäristökin ihana. Tuon tutustumiskäynnin jälkeen on entistä helpompi olla puolustamassa kyläkouluja! Keskiviikon pk-lehdessä oli myös juttu siitä, miten Iitin kunnallisvaaliehdokkaat säilyttävät itsenäisen Iitin. Minultakin kommenttia pyydettiin ja sen toki lehteen toimitinkin. Toimittaja oli vaan melko rajusti lyhentänyt tekstiäni - ehkä siksi, että samoja asioita näytti olevan myös toisten vastauksissa, mutta eihän kukaan lukija sitä voi tietää. indecisionYksi aktiivinen kuntalainen kyllä soittikin tällä viikolla ja kysyi mielipidettäni kuntaliitoksesta. Esimerkillistä aloitteellisuutta! Ja kyllähän se lämmitti mieltä, kun huomasin, että aivan oudotkin ihmiset ovat harkinneet minun äänestämistä.
Itse kävin jo äänestyskopissa heti ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä. Äänestäminen on vaan niin paljon helpompaa silloin kun on itse ehdolla! Varsinaisena vaalipäivänä olen lasten kanssa reissun päällä, joten parempi käydä äänestämässä jo nyt ennakkoon!