Kunnallisvaalien ehdokaslistat lyötiin lukkoon pari päivää sitten. Minunkin nimi löytyy listalta - sdp:n listalla Iitissä. Innokkaana siis katsomaan, että minkälainen koitos tässä on edessä.
Tunnustettakoon, että tämä ei ole ensimmäinen kunnallisvaalikoitokseni vaan 12 (!!) vuotta sitten olin ehdolla Oulussa vihreiden riveissä sitoutumattomana. Sen koitoksen myötä selvisi ainakin se, etten ollutkaan ajatusmaailmaltani kovin vihreä. Tai ainakaan kovin idealisti. Ympäristöasiat ovat toki lähellä sydäntäni ja jo koulutuksen ja työnkin kautta jatkuvasti mielessä. Tällä kertaa olen puolueen jäsenkin. Toivon, että se viestittää mahdollisille äänestäjille jotain siitä arvomaailmasta, minkä koen itselleni läheisimmäksi. Itse ainakin äänestän ensisijaisesti puoluetta ja vasta toissijaisesti henkilöä. Sen takia koen kaikin puolin reilumpana sen, että olen oikeasti puolueen jäsenkin. Toisaalta ymmärrän myös hyvin, että joku voi jättää äänestämättä puoluekannan takia.
Näissä vaaleissa näyttää olevan paljon hyviä ehdokkaita meidänkin kunnassa. Oman puolueen riveissä on hyviä ehdokkaita, mutta myös muilla puolueilla on riveissään hyviä ehdokkaita. Paikallislehtikin uutisoi, että näissä lehdissä on nuorempia ehdokkaita kuin viime kerralla. Hienoa! Näinkin pienessä kunnassa näytti olevan hyvin monenlaisia ehdokkaita, että varmasti jokainen oman ehdokkaansa löytää, jos vaan haluaa.
Nyt ensimmäisen vaalikoneen kimppuun...