Tänään Kouvolan sanomat kertoi, että Iitin koulutuslautakunta käsittelee Tillolan ja Kymentaan koulujen lakkauttamista. Eihän tuossa vielä mitään ollut päätetty ja monta käsittelyä vaatii, että asia etenee toteutukseen asti... mutta silti. Itse en ole mikään fanaattinen pro kyläkoulu ihminen, kun ei niistä mitään sen suurempaa omakohtaista kokemusta ole. Hurjalta kyllä tuntuu, että tuollainen oppilasmäärä, n. 70, sijoitettaisiin Kausalan kouluun - se kait tuossa on suunnitelmana?

Vuosi sitten ennen kunnallisvaaleja ei kukaan ehdokas ainakaan julkisesti ollut yhtään koulua lakkauttamassa. Tämäkin lienee virkamiesten valmistelema esitys vielä tässä kohtaa, mutta onhan se jännä nähdä, miten lupaukset vuodessa unohdetaan.

Tietenkin tilanteet muuttuvat vuodessa - ja valitettavasti ainakin taloustilanne ei ole ainakaan parempaan suuntaan muuttunut. Säästökohteita ei liene kovin helppo keksiä, mutta silti tuntuu, että tarvitseeko lapsilta ja nuorilta lähteä säästämään vielä lisää? Koulujen tuntikehystä on jo tälle lukuvuodelle leikattu eikä esim. pienryhmäopetusta ole enää tarjolla kuin muutamalla tunnilla.