Viime viikolla oli TEK:n valtuuston syyskokous Helsingissä. Kokous alkoi torstaina viiden maissa ja pari tuntia kokoustettiin silloin. Iltasella oli ohjelmassa illallinen, jonka yhteydessä palkittiin vuoden parhaat väitöskirja, dippatyö ja gradu. Palkintojen saajat kertoivat omista töistään lyhyesti. Aiheethan olivat aika käsittämättömiä tällaiselle ympäristöinsinöörille. Väitöskirjapalkinnon saanut Jaakko Timonen osasi kyllä kertoa työstään hienosti maallikkokielellä, melkein jotain ymmärsin.

Varsinainen kokous jatkui perjantaina ja päätettävän oli mm. ensi vuoden jäsenmaksu. Esitysten mukaan etenivät asiat varsin rivakasti. Tek-lehdessä juttua kokouksesta enemmän. Jäsenmaksu nousee työttömyyskassamaksun nousun myötä ja on ensi vuonna 378 €. On se kyllä jo iso summa. Varsinkin kun itse kuuluu liitossa selkeästi huonoimmin palkattuun neljännekseen. Itse teen vielä osa-aikatyötä, mutta jäsenmaksu on kokoaikainen. Onkohan koskaan mietitty jäsenmaksua, mikä ei olisi kiinteä summa vaan prosenttiperusteinen? Äkkiseltään tuntuisi jotenkin reilummalta. Ja väitän, että aika harva jäsen tekee eroa liiton osuuden ja työttömyyskassamaksun välillä - samasta pussistahan se maksu on maksettava kuitenkin.

Perjantain lounaalla ryhmien puheenjohtajat keskustelivat valiokuntapaikoista. Koska ryhmä olen minä olen myös puheenjohtaja. Hirmu näppärää. (ai niin, tällä kertaa demariryhmä piti ryhmäkokouksen Stockalla joulujuttuja ihmetellen) Minullekin viimein selvisi jossain määrin, mitä ne valiokunnan ovat ja miten toimivat.

Aamupäivällä ennen kokouksen alkua esittelivät TEK:n työntekijät somebasaarissa, miten TEK on läsnä eri somekanavissa. Itsekin sain hyviä vinkkejä mm. LinkedIn-profiilin parantamiseen. Täytyy jossain vaiheessa löytää aikaa ja ajatusta täydentää ja tuunata omaa profiiliaan.

tekpeili.jpg